Voor de kids hebben we een bepaald preventie programma. Een gezond en goede hygiëne van het gebit van uw zoon of dochter vinden wij belangrijk.

Het doel is om op een leuke manier het kindergebit in optimale staat te brengen en te behouden, zodat de kids op oudere leeftijd het normaal vinden om een gebit goed te onderhouden,  maar ook dat ze geen angst ontwikkelen om naar de tandarts te gaan.

Het preventie programma houdt in, dat als uw kind 2 jaar oud is al een tandarts bezoek (gratis) mogelijk is. U kunt uw zoon of dochter tijdens uw jaarlijkse controle gewoon mee nemen. Zo kan uw kind wennen aan de tandarts omgeving. Zodra de volwassen kiezen zijn doorgekomen gaan we beginnen met fluoride behandelingen en waar nodig beschermen we de volwassen kiezen met een composiet sealing. Zo nodig maken we ook röntgenfoto's om te kijken of er geen gaatjes in het kindergebit zitten. Dit alles doen we op een leuke speelse manier. In overleg met u.

5 REDENEN waarom het zo belangrijk is dat kinderen vanaf het doorbreken van het eerste tandjes naar de tandarts kunnen gaan.

1) VOORLICHTING over eet- en drinkmomenten.

-Het aantal drink- en eetgewoonten te beperken tot maximaal 7 per dag.(fruit)sapjes beperken.

2) INSTRUCTIE en VOORLICHTING over poetsen.

-laten zien hoe je het beste kan poetsen en voorlichting geven over welke tandpasta.

3) VROEGTIJDIG signaleren van mondproblemen.

-Als je een kind regelmatig ziet, kun je vroegtijdig problemen zoals afwijkende slikgewoonten, een vertraagde gebitsontwikkeling of cariës signaleren(bv zuigflescariës) 

4) INFORMEREN over tandartsbezoek jeugd valt onder basisverzekering.

5) JONG geleerd is oud gedaan